неделя, 13 февруари 2011 г.

Знанието е пари, а парите са сила. Винаги е било така. Всеки ден по целия свят милиони "мечтатели" закупуват лотарийни билети, надявайки се някой да избере техните имена и да ги обсипе с пари. Това е тяхно право, техен избор. Но аз смятам, че истинското щастие в живота идва, не от получаването на пари наготово, поднесени върху сребърен поднос, но от това да си ги спечелиш сам. Много хора чакат политическата и финансовата система в света да се променят. За мен това е загуба на време. По-лесно е да промениш себе си, отколкото да чакаш управляващите и системата да се променят.   
 Вижте, няма нищо лошо в това да искаме да имате пари, да бъдем финансово стабилни. Целта на живота е постоянно развитие и усъвършестване. Копнежът за богатство е всъщност копнеж за по-богат и изпълнен с изобилие живот. Човек, който не желае да живее по-пълноценно, да разполага с парите да си купи всичко, което пожелае, има нещо сбъркано в него.
Аз вярвам в това, че бъдещето не е нещо, което просто се случва. Бъдещето е нещо, което ние караме да се случи. И повярвайте ми, ако не действаме в живота, живота ще действа вместо нас.
Славата идва с това да се осмелим да започнем. Така че нека да започваме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар