сряда, 23 февруари 2011 г.

ПАРИТЕ СА ЗНАНИЕ

Днес не е нужно да имаш пари за да направиш пари. Сега в информационната ера богатства се печелят и губят за секунди в резултат на добра или лоша информация. Както знаете сега в тази криза милиони хора загубиха милиарди долари, поради лош съвет, неточна информация и липса на финансова образованост. Днес много хора са затрити финансово, защото продължават да следват стари правила на парите. Или те продължават да вярват, че да инвестираш е рисковано, когато липсата на финансова образованост, опит и лоши финансови съвети са много по-рисковани. Днес може да направите пари без да имате пари. Но също така може да загубите всичките си спестявания за едно мигване на окото. Ето това имам предвид, когато казвам, че парите са знание.
Парите са едно много мощно средство. Ако го използвате правилно - ще ви направи богати. Ако злоупотребите с него - ще ви направи бедни. Няма значение колко пари изкарвате, важно е колко пари успявате да задържите. 
И още едно много важно нещо. Повечето хора си мислят, че единствения проблем е когато парите не достигат. Но  ако не сте финансово интелигентни да имате твърде много пари също може да се превърне в сериозен проблем. Защото тук възникват въпроси като: къде да вложите тези пари, в какво да ги инвестирате, имот ли да закупите, на депозит ли да ги вложите, ценни книжа ли да закупите, бизнес ли да стартирате или пък може би да ги сложите под матрака. Как да защитите тези пари от кражба, от инфлацията, какъв е рискът и тн. и тн. Повечето хора мислят, че те са специални, че само те имат парични проблеми. Но реалността е, че всеки има парични проблеми, всеки човек, всяка фирма има парични проблеми, всяка страна, всяко правителство има парични проблеми. Това, което ни прави богати или бедни, е как боравим и се справяме с тези проблеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар