понеделник, 14 февруари 2011 г.

ИЗБОРЪТ Е В НАШИТЕ РЪЦЕ

        Повечето хора искат да имат пари, но малко са тези, които предприемат действия в тази посока. И голяма част от тях биха казали- Парите не ме интересуват, Аз никога няма да бъда богат, Не трябва да се притеснявам още съм млад. Наистина, ако мислим, че изкарването на пари е трудно, тогава никога няма да успеем. Така лишаваме себе си от двата най-важни актива в нашия живот - време и съзнание, отворено към усвояване на нови знания и умения. 
Всеки ден ние сме тези, които избираме какво да правим с живота си, и всеки ден ние избираме каква информация да вкараме в главата си. Може да гледаме телевизия по цял ден, да играем футбол, да четем различни списания - или да изкараме курс по финансово планиране например. Вече говорих за нуждата от финансово образование. Въпросът тук е количеството време, нужно за усвояване на тези знания. Това, което правим с живота си сега, ще окаже влияние върху това какво ще правим с живота си, когато нашият трудов живот приключи. 
Исторически погледнато 90% от парите са били създавани от 10% от населението. Например 10% от атлетите печелят 90% от парите, изкарвани от всички останали атлети. Причина това правило да съществува е, защото 90% от хората избират комфорта и сигурността пред това да имат пари. И повечето от тези хора не осъзнавам, че наистина могат да изберат да бъдат финансово стабилни. Благодарение на революцията в техниката сега е възможно все повече хора да придобият достъп до света на богатството. Сега информацията не е ограничена само между определени хора, както например земята и ресурсите. Днес е възможно все повече хора да вземат своите идеи и посредством интернет технологиите да изградят продукти и услуги около тях. Ние едва започваме да откриваме какъв нов свят е възможен в тази нова ера на информацията, но аз мога да се обзаложа, че в близко бъдеще под натиска на информационната ера това съотношение ще се промени драстично



Няма коментари:

Публикуване на коментар