събота, 12 март 2011 г.

АТАКА НА КАПИТАЛИЗМА - ЧАСТ 2

Един от недостатъците на образователната система е провалът и да се съсредоточи върху истинския капитализъм. В училищата властва социалистическата идея – едно постоянно напомняне че богатите са алчни. В Марксистката теория пролетариата е капиталистическо общество, което не притежава собственост върху средствата за производство. Единственото което могат да продават е техният труд, получавайки за което заплати и надници. Пролетариатът са хора-труженици, обучени да работят за пари. Нашата училищна система „произвежда” този клас от капиталисти, класът на пролетариата, човекът на надница, този който напуска училище и започва да търси работа. Много от тях няма да притежават нищо със стойност и много ще загинат без нищо, просто защото нашите училища, произвеждат работника, който богатите експлоатират.
Работата не е актив. Ние нямаме собственост над нея. Не можем да оставим и завещаем работата си на нашите деца. Парите не са актив. Днес парите са дълг и са под жестока обезценка. Домът ви не е актив. Вие сте активът. Всеки месец закупилите дом превеждат пари на банката под формата на ипотечни вноски, плащат данъци, застраховки, сметки. Пенсионният ви план не е актив, а е нефинансиран пасив. Вашите пари ги използват богатите за придобиването на техните активи – истиски активи.
Учениците и студентите, които напускат училище, търсейки си високо платена работа изпадат в сериозни затруднения, защото образователната система се проваля да ни подготви за истинския свят. Без финансово образование студентите са обречени да бъдат жертви на капитализма. Училищната система вярва че богатите за алчни. Но не всички са такива. Голяма част от тях са щедри. Те произвеждат много и печелят много. А дали не е възможно именно образователната система да е алчната страна?...

Няма коментари:

Публикуване на коментар