четвъртък, 10 март 2011 г.

АТАКА НА КАПИТАЛИЗМА - ЧАСТ 1


Капитализмът се появи под въздействието на жестока атака. Много хора вярват, че капиталистите са алчни, корумпирани и зли. В действителност повечето са такива. И все пак, ако се замислите какво правят истинските капиталисти, истинските капиталисти печелят само тогава, когато правят живота по-добър, често спестявайки ни време и пари. Например братя Райт бяха първите, които полетяха, но бяха нужни капиталисти да създадат въздушни компании и да направят летенето безопасно и достъпно за масите.
Дженеръл Електрик на Томас Едисън, прави живота ни по-лесен и удобен, създавайки електричеството.
А какво щяхме да правим, ако компютърът не беше създаден, интернет, автомобилите, хладилниците, печките и тн. и тн.
Тази финансова криза беше причинена от корупция в най-високите нива на правителствата и бизнеса (говоря в световен мащаб). Като рак легализираната корупция разяжда всяка частица морал в света. Мъже и жени с власт, жадуващи за повече власт продават душите си, за да възвеличаят своето его, унищожавайки животи и ограбващи хората, на които би трябвало да служат и да помагат.
Политици-олигарси забогатяха неимоверно, създадоха бизнеси и компании за милиони левове, долари, евро – просто ограбвайки своите избраници. Нищо чудно че правителството е корумпирано. Хората, които нямат пари, имат цена. Докато корумпираният и некомпетентен бизнес и политическите лидери продължават да разграбват и унищожават икономиката, мисля че най-основната причина за тази финансова криза е остарялата образователна система...

Няма коментари:

Публикуване на коментар