петък, 6 май 2011 г.

КАПИТАЛОВА ПЕЧАЛБА VS ПАРИЧЕН ПОТОК - ЧАСТ 2

Вторият начин на инвестиране е за паричен поток. Когато инвестирате за паричен поток, вие всъщност инвестирате в актив, който ще ви носи малка възвръщаемост на инвестицията редовно през времето, разбира се докато притежавате инвестицията. Това е стратегия на задържане на актива и инвестирането в паричен поток обикновено носи пасивен доход. 
Въпреки че доходът от паричен поток се получава обикновено в по-малки суми, за сметка на това се получава редовно. Доходът не идва от продажбата на актива, така че вие трябва да задържите актива, докато печелите от него. В продължение на времето общата ROI (Return of investment), която даден човек получава от използването на тази стратегия има потенциала да бъде много по-голяма от същия доход, който може да бъде реализиран от същата или по-голяма инвестиция, използвайки стратегията на капиталовата печалба. 
Пример:
Майк купува уебсайт за 300 лв. Отделя няколко месеца, през които развива съдържанието и трафика, добавя няколко реклами Google AdSense, и започва да печели между 200 и 300 лв от сайта си всеки месец. 2 години по-късно Майк не е направил никакви допълнителни подобрения по сайта , въпреки това е направил над 5000 лв. 
Няма смисъл активът да бъде продаван и всеки ден уебсайтът генерира малка част пасивен доход.  Докато уебсайтът генерира допълнителен доход всеки месец, в който Майк го притежава, реалната ROI на неговата инвестиция е безкрайна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар